Політика

Україна бореться за звільнення всіх політв'язнів у РФ і заручників на окупованих територіях - Порошенко

Президент України Петро Порошенко в день народження засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка та засудженого в окупованому Криму активіста Володимира Балуха заявив, що Україна продовжує боротися за звільнення всіх політв'язнів в Росії та заручників на окупованих територіях.

"Сьогодні день народження Володимира Балуха та Романа Сущенка – українців, яких цинічний кремлівський режим тримає у застінках за абсурдними, сфабрикованими обвинуваченнями. (...) Ми продовжуємо боротьбу за звільнення усіх українських політв'язнів у Росії та усіх полонених на окупованих нею територіях Донбасу та Криму. І я не маю жодного сумніву, що ми точно переможемо!" - написав глава держави на сторінці у Facebook у п'ятницю.

За його словами, сила і витримка В.Балуха і Р.Сущенка викликають захоплення, оскільки, незважаючи на "тиск репресивної кремлівської машини", вони не зламалися, залишилися вірними своїм ідеалам.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України наголосило, що це вже третій день народження В.Балуха та Р.Сущенка у російській в'язниці. "Ми закликаємо все міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію, щоб негайно звільнити усіх українських в'язнів, заручників і військовополонених", - йдеться в повідомленні МЗС на сторінці у Facebook.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ