Політика

Мей пообіцяла уникнути повернення жорсткого кордону з Ірландією

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей знову підтвердила, що виступає проти повернення жорсткого кордону між Північною Ірландією і Республікою Ірландія.

"Сьогодні я тут, щоб підтвердити народу Північної Ірландії непохитну прихильність уряду Великобританії Угоді Страсної п'ятниці (Белфастська угода 1998 року - ІФ) і прихильність у забезпеченні Brexit, який гарантує неможливість повернення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією", - сказала Мей, виступаючи в Північній Ірландії.

Минулого тижня британський парламент відхилив ряд поправок по Brexit, а поправку, що стосується "страхувального плану", підтримав більшістю з 317 голосів проти 301. Поправку пропонував депутат Грем Брейді, він закликав замінити положення про "страховочном плані" для ірландської кордону в угоді на " альтернативні домовленості, щоб уникнути жорсткого кордону ".

Після цього Мей заявила, що тепер Лондон намагатиметься внести поправки в угоду по Brexit. За її словами, Великобританія буде виступати за закріплення в угоді неможливості "повернення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією".

Також вона пообіцяла депутатам, що винесе на голосування оновлену угоду по Brexit 13 лютого.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ