Політика

Нардепи розпочнуть нову сесію із конституційних змін за курсом до ЄС і НАТО, а також перейменування Дніпропетровської області

Народним депутатам у перший пленарний тиждень нової сесії Верховної Ради запропонують схвалити загалом зміни до Конституції щодо курсу України на членство в ЄС і НАТО, а також розпочати процедуру перейменування Дніпропетровської області.

Згідно з попереднім порядком денним парламенту на тиждень, опублікованим на сайті Верховної Ради в четвер, 7 січня, нардепи розглянуть у другому читанні зміни до Конституції щодо стратегічного курсу України на ЄС і НАТО (законопроект №9037).

Цього ж дня парламентарії спробують внести до порядку денного сесії і направити до Конституційного Суду законопроекти №9310, 9310-1 про внесення змін до Основного закону про перейменування Дніпропетровської області.

Крім того, на порядку денному стоять кілка економічних законопроектів, зокрема про Митний тариф України, про захисні заходи, про захист від субсидованого та демпінгового імпорту.

Парламентарії також мають намір розглянути законопроекти про адвокатуру та адвокатську діяльність, про Державне бюро військової юстиції.

Порядок на перший пленарний тиждень містить також блок законопроектів у паливно-енергетичній сфері, а також у сфері національної безпеки і оборони, зокрема, про проходження військової служби.

Згідно з регламентом, 5 лютого відкриється 10-а сесія Верховної Ради VIII скликання. Вона триватиме до 19 липня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ