Політика

ЄС все ще не знає, чого хоче британський парламент від Brexit

У ЄС немає розуміння того, чого хоче британська Палата громад від Brexit, заявив у середу голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

"З учорашніх дебатів ми знаємо, що Палата громад проти багатьох речей: проти Brexit без угоди, проти "страхувального плану". Але ми все ще не знаємо, що ж насправді підтримує Палата громад", - заявив Ж.-К.Юнкер.

Ж.-К.Юнкер пообіцяв, що він вислухає всі ідеї прем'єр-міністра Великої Британії з приводу Brexit, але підкреслив, що досягнута в листопаді угода з Лондоном залишається єдино можливою.

"Угода про вихід залишається найкращою і єдино можливою операцією ... Угоду про вихід не буде переглянуто", - заявив Ж.-К.Юнкер, виступаючи в Європарламенті.

Глава Єврокомісії зазначив, що обидві сторони підтвердили під час переговорів щодо Brexit своє небажання створювати "жорсткий" кордон між Республікою Ірландія і Північною Ірландією. Він підкреслив, що для того, щоб гарантувати прозорість кордону, необхідний "страхувальний план". Ж.-К.Юнкер зазначив, що у ЄС немає бажання і наміру застосовувати такий план.

"Але жодна страхувальна мережа не може бути насправді безпечною, якщо її можна просто прибрати", - сказав він.

У вівторок британський парламент відхилив низку поправок з Brexit, а поправку, що стосується "страхувального плану", підтримав більшістю в 317 голосів проти 301. Поправку пропонував депутат Грем Брейді, він закликав замінити положення про "страхувальний план" для ірландського кордону в угоді на "альтернативні домовленості, щоб уникнути жорсткого кордону".

Після цього прем'єр Великої Британії Тереза Мей заявила, що тепер Лондон намагатиметься внести поправки в угоду щодо Brexit. За її словами, Велика Британія буде виступати за закріплення в угоді неможливості "повернення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ