Політика

"Група Ліми" відкидає можливість збройної інтервенції до Венесуели

"Група Ліми" виступає проти будь-якого збройного втручання в справи Венесуели для відсторонення від влади президента країни Ніколаса Мадуро, повідомив глава МЗС Перу Пестор Пополісіо.

"Від "Групи Ліми" ми заявили, що не підтримуємо жодну військову інтервенцію в Венесуелі", - сказав журналістам міністр, додавши, що у цій міжнародній організації "немає ніякої інформації" про можливу іноземну військову акцію проти цієї країни.

Глава МЗС Перу зазначив, що Колумбія відкинула будь-який зв'язок з повідомленнями про 5 тис. американських солдатів, участь яких нібито планується для можливої інтервенції проти Венесуели з території Колумбії.

Питання про можливу відправку американського контингенту в Колумбію або навіть відразу до Венесуели виникло після публікації в соцмережах фотографій радника президента США з нацбезпеки Джона Болтона. Він прийшов на брифінг з Венесуели в Білому домі з блоком паперів жовтого кольору. На верхній сторінці майже немає записів, проте чітко можна прочитати "5 тис. військових - в Колумбію".

До "Групи Ліми" входять 13 країн Латинської Америки, а також Канада.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ