Політика

Порошенко: кожен успіх українських дипломатів у протистоянні російській агресії - це збережені життя бійців на передовій

Президент України Петро Порошенко привітав українських дипломатів із професійним святом, відзначивши їх професіоналізм і успіхи в боротьбі з російською агресією.

"Майже п'ять років пліч-о-пліч з українським військом ви протистоїте російській агресії. Кожен ваш успіх на дипломатичній ниві – це збережені життя наших героїв на передовій. Кожна ваша домовленість про зміцнення підтримки України – це посилення нашої стійкості на фронті і висхідного розвитку в інтересах європейського майбутнього держави", - йдеться у привітанні глави держави.

П.Порошенко наголосив, що дипломатичне слово "повністю розбиває вигадки російської пропаганди", а аргументи зміцнюють проукраїнську глобальну коаліцію.

"Де б не проявила себе російська отрута, там завжди на сторожі український дипломат, навіть якщо йдеться про захист української автокефалії", - вказав президент.

За його словами, сучасна українська дипломатія навчилася вміло працювати і в інтересах зміцнення міжнародної підтримки розвитку Української держави.

"Вчасно і вправно застосовані нашими дипломатами рішення – це нові ринки для українських експортерів і покращення добробуту для наших громадян. Це наполеглива реалізація державного курсу на інтеграцію в ЄС та НАТО. Це зростання міжнародного престижу українського паспорта і унікальні можливості відкривати світ.  Це надійний захист інтересів українців за кордоном та промоція української культури в світі", - підсумував П.Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ