Політика

Тимошенко закликає Раду ухвалити закон, що забороняє будь-які операції із ГТС

Лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає Верховну Раду підтримати законопроект №8107, що забороняє продаж газотранспортної системи (ГТС) України.

Як повідомляє в понеділок прес-служба партії, Ю.Тимошенко під час погоджувальної ради лідерів фракцій і комітетів парламенту зазначила, що за останні місяці свого президентства Петро Порошенко спільно з його афілійованими компаніями "планує привласнити українську ГТС".

"Віддається не просто половина ГТС за безцінь, а віддається в управління невідомо кому. І Україна позбавляється 3 млрд дол. щорічного доходу", - обурилася Тимошенко.

Тому лідер "Батьківщини" закликала голову Верховної Ради і лідерів фракцій підтримати законопроект №8107, що забороняє будь-які операції з ГТС.

Ю.Тимошенко попередила, що у разі, якщо влада таки зважиться на тіньову приватизацію ГТС України, новий президент поверне її у власність держави.

"Хочу попередити всіх шахраїв, зокрема президента, новий президент поверне Україні ГТС і не поверне тих грошей, які за неї будуть заплачені. І це буде визначено законом України про націоналізацію вкраденого українського стратегічного ресурсу", - зазначила вона.

"Юлія Тимошенко також нагадала про проект постанови №9265, що передбачає скасування рішення уряду про підвищення ціни на газ у ручному режимі.

Лідер партії "Батьківщина" висловила здивування з приводу того, що цей документ, підписаний шістьма лідерами фракції і груп, все ще не внесено до енергетичного блоку питань. Вона вимагає внести цей проект постанови до розгляду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ