Політика

Порошенко з командувачами арміями Канади та США в Європі проінспектували тактичні навчання ЗСУ

Президент України Петро Порошенко проінспектував бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою на загальновійськовому полігоні оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ) в Чернігівській області, повідомляє сайт глави української держави.

За словами президента, під час сьогоднішніх навчань військові показали високу дисципліну й майстерність, продемонстрували високий бойовий вишкіл нової української армії. "Це те, чого ми досягли за останні 4,5 року, й те, як ми готові зустрічати ворога. В складну хвилину ви стоїте на захисті суверенітету та територіальної цілісності", - зазначив П.Порошенко в понеділок.

Він наголосив, що цю оцінку поділяють не лише в Міністерстві оборони й начальник Генерального штабу, а й партнери України зі США, Канади та інших країн-членів НАТО.

Як повідомляє сайт президента, на навчаннях також були присутні командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі Крістофер Каволі та командувач Сухопутних військ ЗС Канади Жан-Марк Лантьє.

Президент нагадав, що РФ вчинила агресію проти України, і, відповідно до пропозицій Воєнного кабінету та РНБО, було впроваджено воєнний стан на 30 днів. "Відповідно до заходів воєнного стану я прийняв рішення скоротити період бойового злагодження та забезпечити своєчасну передислокацію військ на місця можливого удару з боку країни-агресора. Йдеться не лише про ділянки українсько-російського кордону, а й про захист портів, захист узбережжя Азовського та Чорного морів, забезпечення кроків протиповітряного захисту", - нагадав глава держави.

У свою чергу Ж.-М.Лантьє привітав з успішним проведенням навчань, відзначив відвагу та професіоналізм українських військовослужбовців. "Канада стоїть пліч-о-пліч з Україною. Наші збройні сили пишаються, що мають можливість працювати з вами, багато чого вчитися у вас і ділитися з вами власним досвідом", - зазначив він.

"Маю приємність працювати з українськими ЗС уже кілька років, і для мене дуже приємно бачити розвиток вашої армії, високопрофесійних і багатофункціональних воїнів", - сказав К.Каволі.

В Україні четвертий рік поспіль діють навчально-тренувальні місії  JMTG-U та UNIFIER за участі американських та канадських інструкторів відповідно. Під час спільної бойової підготовки українці діляться із союзниками реальним бойовим досвідом і підвищують рівень взаємосумісності з військами країн НАТО. Під час навчань, які триватимуть іще кілька днів, відпрацьовуються дії, наближені до реальних бойових, зокрема питання знищення противника в різних видах бою із залученням підрозділів Повітряних сил ЗСУ, армійської авіації та підрозділів оперативного забезпечення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ