Політика

Клімкін заявив про важливість оперативного та ефективного розслідування нападу на Гриценка

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про необхідність максимально швидкого та результативного розслідування нападу в Одесі на лідера партії "Громадянська позиція", колишнього міністра оборони, який має намір балотуватися в президенти, Анатолія Гриценка, щоб зняти питання про те, чому це стало можливим в області, де запроваджено воєнний стан.

"Вчора в Одесі група невідомих атакувала Анатолія Гриценка та його команду. Виключно важливо, щоб ця справа була розкрита максимально швидко і ефективно. Інакше у нас і в усіх інших виникне резонне питання: "А чому це стало можливим під час воєнного стану в регіоні, в якому його запроваджено?", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Глава МЗС упевнений, що не можна допустити, щоб такі питання виникали в Україні, а також у "наших іноземних друзів та партнерів, підтримки яких ми зараз дуже потребуємо".

Як повідомлялося, 28 листопада в Одесі на А.Гриценка напала група невідомих перед входом на одну з місцевих радіостанцій. Пізніше А.Гриценко повідомив, що в результаті нападу найбільше постраждало троє активістів партії, їм знадобилася медична допомога.

За інформацією прес-служби партії "Громадянська позиція", на камерах спостереження зафіксовано близько 30 людей спортивної зовнішності, у масках, без розпізнавальних знаків, які заздалегідь чекали на політика перед входом. "Організатора і більшість виконавців нападу вже встановлено. Замовника шукати не потрібно. Він відомий. Недовго вже залишилося, незабаром настане час відповідати перед судом не лише виконавцям", - заявив А.Гриценко.

Верховна Рада 26 листопада затвердила запровадження воєнного стану у низці областей України, оголошене указом президента Петра Порошенка, терміном на 30 діб. Воєнний стан почав діяти 28 листопада в областях, що межують із РФ та Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях і внутрішніх водах Азовсько-Керченської акваторії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ