Політика

Запит на телефонну розмову з Путіним від Порошенка був, але вона не відбулася через низку чинників, заявляють у Кремлі

 Помічник президента РФ Юрій Ушаков підтвердив, що президент України Петро Порошенко направляв запит на телефонну розмову з главою російської держави Володимиром Путіним у зв'язку з інцидентом у Керченській протоці, однак з урахуванням цілої низки чинників така бесіда не відбулася.

"Можу сказати, що запит був, але розмова не відбулася. Запит був, а розмови не було", - сказав Ю.Ушаков журналістам у середу.

За його словами, "під час підготовки таких контактів оцінюється ціла низка чинників, зокрема сумісність графіків, також аналіз цілей, які та чи інша сторона ставить перед такою розмовою".

"Ось з урахуванням цього запит був, а розмови не було", - додав Ю.Ушаков.

Як повідомлялося, в інтерв'ю українським телеканалам 27 листопада ввечері П.Порошенко повідомив, що після захоплення суден Військово-Морських сил ЗСУ поблизу Керченської протоки намагався провести телефонну розмову з В.Путіним, однак Київ не отримав від Москви відповіді на цей запит. "Я вночі направив запит на розмову з президентом Росії Путіним - ми не отримали відповіді", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю.

Він також повідомив, що через це був змушений звернутися до канцлера Німеччини Ангели Меркель із тим, щоб вона поговорила з В.Путіним про негайне звільнення полонених українських військовослужбовців.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ