Політика

Порошенко і Столтенберг домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання комісії Україна-НАТО

Президент України Петро Порошенко і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час телефонної розмови домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання Комісії Україна-НАТО через акт агресії Росії в Азовському морі.

"Порошенко і Столтенберг домовилися про термінове скликання надзвичайного засідання Комісії Україна-НАТО через агресію Росії", - повідомляє прес-служба глави Української держави в понеділок.

П.Порошенко поінформував генсека НАТО про брутальний акт агресії Росії проти України в Азовсько-Чорноморській акваторії та дії України у відповідь, в тому числі запровадження режиму воєнного стану.

Глава держави закликав посилити міжнародний тиск на Росію для негайного звільнення українських моряків і кораблів.

У свою чергу, за інформацією прес-служби, генсек НАТО висловив підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і закликав Росію дотримуватися норм міжнародного права та свободи судноплавства в акваторії Азовського та Чорного морів.

Крім того, президент України і генсек Північноатлантичного альянсу обговорили загрози регіональній безпеці внаслідок непередбачуваних дій Росії.

Сторони домовилися продовжити контакти на найвищому рівні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ