Політика

Порошенко: Історична відповідальність за Голодомор лежить на РФ як правонаступниці СРСР

Відповідальність за Голодомор 1932-1933 років в Україні лежить на Росії, знову заявив президент України Петро Порошенко.

"Історична відповідальність за Голодомор лежить на Російській Федерації як правонаступниці СРСР, і цей злочин не має строку давності. Росія знову, як і сто років тому, розгорнула агресію проти України, щоб повернути її в імперію. У Кремлі знову ненавидять і бояться вільну європейську Україну. Але я точно знаю: вони вже не зможуть повернути колесо історії в зворотному напрямку. Україна впевнено йде своїм шляхом", - сказав П.Порошенко в суботу в Києві на заході у зв'язку з 85-ю річницею Голодомору.

Глава держави зазначив, що напередодні річниці "ми почули від Папи Франциска слова в пам'ять про жертв Голодомору", крім того, зі співчуттям та підтримкою до українського народу звернувся Вселенський патріарх Варфоломій.

П.Порошенко процитував звернення Вселенського патріарха: "Це трагедія, яка говорить сама за себе, серед інших жорстоких вчинків проти людства і Божого творіння, здійснених у ХХ столітті".

Президент повідомив, що в суботу в Києві в міжнародному форумі "Україна пам'ятає - світ визнає", присвяченому 85-річчю Голодомору, взяли участь представники 50 країн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ