Політика

Порошенко проти законопроекту про наклеп

Президент України Петро Порошенко не підтримує законопроект "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп" народних депутатів А.Палатного, М. Паламарчука і О. Велікіна, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес -секретар президента Святослав Цеголко.

"Фракція БПП не голосуватиме за цей законопроект. Президент таку позицію фракції підтримує", - сказав С.Цеголко агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання агентства в четвер.

Як повідомлялося, група народних депутатів з фракції "Блок Петра Порошенка" запропонувала запровадити кримінальну відповідальність за наклеп. Відповідний законопроект (№9306) про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексу України зареєстрували народні депутати з БПП Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Великін 20 листопада. Автори ініціативи пропонують доповнити Кримінальний кодекс статтею 151 (2) "Наклеп" і передбачити санкцію до 3 років позбавлення волі.

У свою чергу керівник фракції БПП Артур Герасимов 21 листопада заявив, що пропозицію народних депутатів з фракції БПП про запровадження кримінальної відповідальності за наклеп не обговорювали на фракції і вона не є позицією фракції БПП.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ