Політика

Порошенко підтримав ініціативу створення Ради національної єдності при президентові

Український письменник і дипломат Юрій Щербак запропонував створити Раду національної єдності при президентові, глава держави Петро Порошенко підтримав цю ініціативу.

"Я хочу запропонувати створити при президентові України постійно Раду національної єдності, що складатиметься з авторитетних представників громадянського суспільства з усіх регіонів країни, як майданчик для регулярного обміну думками, для налагодження постійного діалогу між владою і суспільством. Такі структури мають бути створені і в регіонах" , - сказав Ю. Щербак на засіданні Ради регіонального розвитку в понеділок у Києві.

За його словами, "потрібно створити широку, загальнонародну громадську організацію на підтримку держави, як колись створив Де Голль у Франції". "Організацію зі значною участю ветеранів АТО, лігу державників України, для якої розбудова, зміцнення і захист державності були б об'єднавчою ідеєю, школою підготовки кадрів для роботи в органах влади, так як це роблять в Ізраїлі, де війська, озброєння сили та громадянське суспільство працюють разом, і де дуже високо стоїть авторитет військ", - зазначив Ю. Щербак.

Після цього президент П.Порошенко закликав присутніх оплесками підтримати ініціативу Ю. Щербака про створення Ради національної єдності. "Давайте ми це опрацюємо і підтримаємо її створення, як на центральному рівні, так і на регіональному рівні. Адже єдність - це те, що нам потрібно", - сказав президент.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ