Політика

МЗС України: Бутафорські "вибори" в ОРДЛО не визнає ні Україна, ні світ

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест у зв'язку з незаконними і нелегітимними діями Російської Федерації за проведення 11 листопада псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях України, повідомила прес-служба МЗС.

"Спроба Росії виправдати, організувати та згодом легітимізувати процес фейкового «голосування» на окупованому Донбасі є кричущим порушенням норм і принципів міжнародного права, українського законодавства, а також суверенітету та територіальної цілісності України. Одночасно, Росія, як сторона збройного конфлікту на Донбасі та підписант Мінських домовленостей, вкотре фундаментально порушила свої зобов’язання за ними", – йдеться в заяві МЗС України.

У міністерстві також зазначили, що результати цих псевдовиборів не створюють жодних правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

"Легітимні вибори на Донбасі можуть бути проведені лише у повній відповідності до українського законодавства та стандартів ОБСЄ", – йдеться в заяві.

У МЗС висловили обурення, що РФ проігнорувала чітку позицію міжнародного співтовариства, яке засудило організацію фейкових виборів і закликало до їх скасування.

"Росія несе повну відповідальність за ці незаконні дії та руйнівні наслідки для мирного процесу", – йдеться в заяві.

Крім того, у відомстві закликають міжнародне співтовариство посилити політичний та економічний тиск на Кремль, а також запровадити нові санкції проти держави-агресора і осіб, які брали безпосередню участь в організації цих бутафорських "виборів".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ