Політика

Порошенко: РПЦ, як і ЗС РФ, нічого робити в Україні

Президент України Петро Порошенко закликає робити висновки зі слів президента РФ Володимира Путіна, що РФ ґрунтується на Російській православній церкві та ядерній зброї.

"Російська православна церква є елементом російської політичної системи. Хто це сказав? Путін. Сказав, що Росія тримається на двох стовпах: на Російській православній церкві та ядерній зброї. Ми маємо висновки з цього робити", - сказав П.Порошенко на Міжнародній конференції високого рівня "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед" у середу в Києві.

"Хіба це нормально, коли в Кремлі збирається негайно Рада безпеки Росії під керівництвом Путіна з одним питанням на порядку денному - як захистити Руську православну церкву в Україні? Дорогі мої, вам тут нічого робити. Нічого робити вашій церкві, нічого робити вашим Збройним силам, нічого робити вашому озброєнню. Додому, до Росії", - наголосив глава Української держави.

П.Порошенко також висловив сподівання, що Вселенський патріарх Варфоломій не зволікатиме з рішенням про проведення в Україні об'єднавчого собору зі створення єдиної помісної православної церкви, й об'єднана церква скоро отримає Томос про автокефалію.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ