Політика

Меджліс скликає в Києві 12 листопада конференцію делегатів курултаю кримських татар

Меджліс кримськотатарського народу ухвалив рішення про скликання 12 листопада 2018 року в Києві конференції делегатів курултаю кримськотатарського народу, на яких планується обговорити завдання органів національного самоврядування в умовах окупації Криму РФ.

"Відповідно до результатів обговорення на засіданні Особливої наради меджлісу кримськотатарського народу і консультацій, проведених із делегатами курултаю кримськотатарського народу VI скликання, вирішено: скликати конференцію делегатів курултаю кримськотатарського народу VI скликання 12 листопада 2018 року м. Києві", - йдеться в тексті розпорядження голови меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який він оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Запропонувати делегатам курултаю кримськотатарського народу VI скликання обговорити та прийняти під час конференції рішення з таких питань порядку денного: про ситуацію в Криму та завдання органів національного самоврядування в умовах тимчасової окупації Криму Російською Федерацією; про виконання постанови 2-ї позачергової сесії курултаю кримськотатарського народу VI скликання (Бахчисарай, 29 березня 2014 року) "Про реалізацію кримськотатарським народом права на самовизначення на своїй історичній території - в Криму", - йдеться в тексті розпорядження.

Координацію організаційної роботи з підготовки та проведення конференції делегатів курултаю покладено на заступника голови меджлісу Ільмі Умерова.

24 жовтня уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Джемілєв і заступник голови меджлісу кримськотатарського народу І.Умеров заявили, що обираний в окупованому Криму курултай кримськотатарського народу буде нелегітимним.

27 жовтня курултай мусульман Криму висловився за націоналізацію майна фонду "Крим", засновником якого був М.Джемілєв, і подальшу його передачу муфтіяту регіону. Йдеться про різні об'єкти нерухомості: гуртожиток, будівля в центральній частині Сімферополя, де раніше розміщувався головний офіс меджлісу, приміщення під медклініку в Сімферопольському районі Криму.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ