Політика

Данія відкличе свого посла з Тегерана

У МЗС Данії у вівторок прийняли рішення відкликати свого посла в Ірані Денні Аннана для консультацій, повідомляє у вівторок France24

Це рішення послідувало після того, як Копенгаген обвинуватив іранську розвідку в підготовці нападу на іранського опозиційного активіста на данській території.

"Ми вважаємо, що влада Ірану стоїть за проваленим планом здійснення нападу", - йдеться в заяві глави данського зовнішньополітичного відомства Андерса Самуельсена.

У ній наголошується, що Копенгаген працюватиме над тим, щоб за ці дії Тегерана послідували санкції з боку ЄС.

Раніше у вівторок повідомлялося, що Служба розвідки і безпеки Данії підозрює іранську розвідку в підготовці нападу на данській території. Ймовірно, метою атаки мав стати лідер данського відділення угруповання "Арабський рух боротьби за звільнення Ахваз", яке в Тегерані визнано терористичним. Зокрема, в Ірані обвинувачують це угруповання в організації нападу під час військового параду в Ахвазі 22 вересня, тоді загинули понад 20 осіб.

У МЗС Ірану всі обвинувачення відкинули, назвавши їх ворожими. Представник відомства також заявив, що обвинувачення з боку Данії є частиною "таємної змови ворогів, метою якої є надання негативного впливу на відносини Ірану і Європи, які розвиваються".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ