Політика

В МЗС заявили про неприпустимість намірів окупантів "націоналізувати" майно Меджлісу

Міністерство закордонних справ України висловлює протест проти чергового посилення репресій із боку Російської Федерації стосовно громадян України на окупованих територіях АР Крим та м. Севастополя.

МЗС України у своїй заяві, яку у вівторок поширила прес-служба відомства, нагадало, що 27 жовтня російські силовики увірвалися на засідання об'єднання "Кримська солідарність" та перешкоджали його проведенню.

"Закиди адвокату Едему Семедляєву, правозахисниці Лілі Гемеджи та координатору "Кримської солідарності" Діляверу Меметову у порушенні антитерористичного та антиекстремістського законодавства є черговою спробою залякування. Занепокоєні сьогоднішнім повідомленням про нових обшуки у домівках кримських татар, які завершились затриманням представника кримськотатарської общини Ділявера Гафарова", - йдеться в заяві.

МЗС України знову привертає увагу міжнародних партнерів, що використання Росією "антитерористичного законодавства для переслідування інакомислення та правозахисної діяльності на окупованих українських територіях дискредитує антитерористичні заходи світової спільноти, стороною яких є Москва".

МЗС України заявляє про неприпустимість намірів російської окупаційної влади передати власність меджлісу кримськотатарського народу керованому з Москви "Духовному управлінню мусульман Криму".

"Це є продовженням цілеспрямованої дискримінаційної політики окупаційної влади щодо кримських татар - корінного народу Криму", - заявили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Київ вимагає від Російської Федерації негайно припинити переслідувати активістів і правозахисників на тимчасово окупованих територіях України, звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України та відновити діяльність меджлісу кримськотатарського народу.

У МЗС наполягають, що РФ має в повному обсязі виконати вимоги резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, а також наказ Міжнародного суду ООН щодо заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ