Політика

Порошенко обговорить із Меркель ситуацію на Донбасі та в Криму, євроінтеграцію України та зміцнення енергетичної безпеки

Президент України Петро Порошенко 1 листопада проведе переговори з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, яка перебуватиме з візитом в Україні на запрошення глави Української держави, повідомляється на офіційному сайті президента.

"Важливу увагу в ході переговорів буде приділено ситуації на Донбасі, в окупованому Криму та акваторії Азовського моря і Керченській протоці. Лідери скоординують подальші спільні кроки з метою забезпечення реалізації Мінських домовленостей та посилення міжнародної коаліції у рамках протидії російській агресії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, планується обговорити питання європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також зміцнення енергетичної безпеки України та ЄС "як невід’ємного компонента європейської та світової системи безпеки".

Також під час переговорів ітиметься про зміцнення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та ФРН, а також про посилення практичної підтримки з боку ФРН процесу реформ в Україні, повідомляється на сайті українського президента.

Майбутній візит А.Меркель в Україну стане другим за останні чотири роки: попередній відбувся в серпні 2014 року.

Як повідомлялося, офіційний представник уряду ФРН Ульріке Деммер повідомив минулого тижня, що А.Меркель відвідає Київ у четвер 1 листопада і обговорить із президентом України Петром Порошенком, зокрема, Мінські домовленості, а в центрі переговорів будуть двосторонні відносини між Україною та Німеччиною.

У понеділок, 29 жовтня, А.Меркель заявила, що у 2021 році не балотуватиметься в бундестаг і не претендуватиме на новий канцлерський термін. Крім того, вона повідомила, що на з'їзді Християнсько-демократичного союзу (ХДС) 7-8 грудня не висуватиме свою кандидатуру на посаду голови партії. При цьому А.Меркель заявила, що готова працювати канцлером до кінця терміну повноважень.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ