Політика

У МЗС РФ говорять про "оборонний пояс" біля Сочі у разі вступу України та Грузії до НАТО

Можливий вступ України та Грузії до НАТО стане військовою та економічною проблемою для Росії, змусить будувати оборонний пояс біля Сочі, заявив у понеділок директор департаменту загальноєвропейської співпраці МЗС Росії Андрій Келін.

"Для нас це буде колосальна військова та економічна проблема. Нам доведеться вибудовувати оборонний пояс поблизу нашої нинішньої третьої столиці - Сочі", - сказав він на майданчику дискусійного клубу "Валдай".

"Нам доведеться витрачати колосальні ресурси на те, щоб запобігти можливим діям імовірного противника. Це неминуче", - зазначив російський дипломат.

Він також наголосив, що за такого сценарію Росії "доведеться вибудовувати на кордоні з Україною оборонні ешелони". "І переводити вістря наших оборонних побудов на південь стосовно України", - сказав А.Келін.

За його словами, "нині ситуація не диктує" того, що вступ України та Грузії до НАТО може відбутися найближчим часом. "Але якщо відносини буде запущено, якщо наші західні - партнерами вже й не назвеш - підуть шляхом нагнітання подальшої конфронтації, звісно, це може статися без сумніву. І нам доведеться до цього дуже серйозно готуватися", - заявив А.Келін.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ