Політика

Волкер підтримав ініціативу Європарламенту призначити спецпредставника ЄС щодо Донбасу та Криму

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер підтримує ініціативу Європейського парламенту про призначення спеціального представника Європейського Союзу з питань Донбасу і Криму.

"Я вважаю, що це чудова ідея. Я зустрічався з членами Європарламенту близько двох тижнів тому. І я закликав їх продовжувати тримати Донбас і Крим у фокусі їхньої уваги", – розповів К.Волкер в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Американський дипломат висловив готовність співпрацювати, у разі призначення спецпредставника ЄС.

Він також наголосив, що про Донбас не можна забувати. "Люди там все ще щодня потерпають від серйозної гуманітарної кризи, війна триває, там, як і раніше, небезпечно, люди все ще гинуть. Нам не можна допустити, щоб все це зникло з суспільної свідомості. Дуже важливо, що ми зосередили нашу увагу на цих проблемах", – зазначив К.Волкер.

Спецпредставник Держдепу додав, що має намір знову відвідати Україну вже в листопаді.

Як повідомлялося, 25 жовтня Європарламент прийняв резолюцію, в якій закликав ЄС призначити спецпредставника у справах Криму і Донбасу.

Депутати Європарламенту вважають, що "було б доцільно призначити спеціального представника ЄС для Криму і Донбасу, відповідальність якого буде поширюватися також на Азовське море".

Повний текст інтерв'ю К.Волкера буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ