Політика

Росія не дозволить проходження кораблів НАТО на навчання в Азовському морі - Лавров

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про нереалістичність планів України провести навчання НАТО в Азовському морі.

"Наразі Україна хоче закликати натовські навчання в Азовське море, але туди вже не можна буде пройти, тому що наш договір з Україною вимагає обопільної згоди для проходу військових кораблів в Азовське море", - сказав Лавров в інтерв'ю RT France, Paris Match і Le Figaro.

"Але вони цього хочуть, і їм у цьому активно потурають", - зазначив Лавров.

За словами глави МЗС РФ, дії НАТО біля російських кордонів носять провокаційний характер. "Накопичення озброєнь на наших кордонах, настрій на модернізацію транспортної інфраструктури в Європі з тим, щоб американським важким озброєнням, і, напевно, озброєнням інших країн НАТО було легше вибирати наші кордони - відверто провокаційні навчання, не наші з Китаєм посеред Сибіру, ​​а в Україні, в Грузії і Чорному морі", - заявив Лавров.

Глава МЗС також додав, що розміщення американської дивізії на постійній основі на території Польщі стало б прямим порушенням Основного акту Росія-НАТО, і РФ буде стежити за такими процесами, так як це стосується її безпеки.

"Всі навчання, які зараз проводяться НАТО в Прибалтиці, Польщі, Румунії, інших країнах, розгортання контингентів Німеччини, Канади, Англії та, по-моєму, також Франції в Прибалтиці, Польщі, ідея наших польських колег запросити американську дивізію на свою територію, що буде прямим порушенням Основного акту Росія-НАТО, що забороняє розгортання істотних бойових сил на постійній основі на територіях країн-членів НАТО зі Східної та Центральної Європи, - це все дуже цікаві процеси", - заявив він

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ