Політика

За останні воєнні роки в Україні знищено боєприпасів з арсеналів Міноборони на суму понад $2 млрд - Пашинський

Загальна вартість боєприпасів з арсеналів Міністерства оборони, знищених в Україні за останні воєнні роки, за даними парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони, оцінюється в понад $2 млрд.

"Офіційно інформую, що за останні два з половиною роки, починаючи зі Сватового (пожежа боєприпасів на складі боєприпасів у Луганській області 29 жовтня 2015 року - ІФ) і закінчуючи Ічнею (пожежа на складі боєприпасів у Чернігівській області 9 жовтня - ІФ), знищено боєприпасів на понад $2 млрд. Я хочу, щоб усі почули цю цифру", - сказав під час парламентської погоджувальної ради в Києві у вівторок голова комітету, народний депутат (фракція "Народний фронт") Сергій Пашинський.

Уже в середу, 17 жовтня, повідомив він, профільний парламентський комітет на своєму засіданні проаналізує боєприпасну проблематику, зокрема наявність боєприпасів у ЗСУ, а також діючу систему їх зберігання.

"Ми маємо докорінно змінювати систему зберігання боєприпасів, докорінно змінювати "субординаційні лінії", - сказав С.Пашинський. У зв'язку з цим нардеп пояснив: за збереження частини армійських боєприпасів, за його словами, сьогодні "цілком відповідальний" Генеральний штаб ЗСУ, який "не в змозі впоратися з цим завданням".

Як заявив С.Пашинський, після масштабних НП на військових арсеналах боєприпасів у Балаклії (Харківська обл.) та Калинівці (Вінницька обл.) у 2017 році профільний парламентський комітет "розробив повністю методичку: що потрібно зробити, щоб цього не повторювалося".

"Усе це було передано керівництву Міноборони та Генштабу. На жаль, я змушений сьогодні заявити, що нічого за рік не було зроблено", - сказав нардеп.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ