Політика

Глава МЗС Угорщини вважає, що український парламент "грає на руку" екстремістам

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вважає, що український парламент грає на руку екстремістам у питанні угорської громади Закарпаття.

"Київський парламент грає на руку тим екстремістам, які розмістили особисті дані сотень закарпатських угорців (на веб-сайті "Миротворець" - ІФ), адже громадян із подвійним громадянством неможливо ідентифікувати, спираючись тільки на відкриті джерела", - цитують слова П.Сіярто в прес-службі МЗС Угорщини в четвер.

Угорський міністр також здивований тим, що уряд України не засудив і не висловив протесту проти появи петиції на сайті Верховної Ради України, де згадується необхідність депортації закарпатських угорців.

За словами глави угорської дипломатії, українські законодавці нагадують своїми пропозиціями "часи темних диктатур, якщо хочуть змінити етнічний склад жителів Берегового, заселяючи його українцями та зменшуючи пропорцію угорського населення".

П.Сіярто заявив, що "українська політика опустилася на дивовижну глибину", й запевнив закарпатських угорців, що вони й надалі можуть розраховувати на допомогу "материнської держави".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ