13:26 04.10.2018

Порошенко та Меркель обговорять питання звільнення українських політв'язнів у РФ

1 мин читать
Порошенко та Меркель обговорять питання звільнення українських політв'язнів у РФ

Питання звільнення політичних в'язнів порушуватиметься під час зустрічі президента України Петра Порошенка та канцлера ФРН Ангели Меркель, повідомив глава українського Міністерства закордонних справ Павло Клімкін.

"Звичайно, буде. Воно порушуватиметься під час кожної зустрічі та розмови", - сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС Словаччини Мирославом Лайчаком, відповідаючи на запитання про те, чи порушуватиметься питання звільнення українських політичних в'язнів у Росії на майбутній зустрічі лідерів України та Німеччини.

Він додав, що, окупувавши територію Криму, Росія перетворила її на військову базу, а жителі півострова ризикують бути арештованими в будь-який час. "Росія почала масове переселення зі своїх регіонів до Криму, щоб витіснити всіх тих, хто мріє про звільнення півострова. Економіка Криму не має жодних шансів під санкціями, а вони зберігатимуться", - додав П. Клімкін.

Міністр наголосив, що сфера туризму півострова також перебуває в занепаді.

"Шлях Криму під російською окупацією це шлях занепаду. Я впевнений, що Крим обов'язково повернеться до України, іншого бути не може", - резюмував глава українського МЗС.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Кулеба: вето РФ на продление мандата группы экспертов ООН, следившей за соблюдением санкций против КНДР, - это фактически признание вины

Председатель Национального собрания Франции: Придет день, когда Украина не будет фронтом, а будет восточными воротами Европы

Польша является примером для Украины в реформе местного самоуправления - Верещук

Байден с небольшим перевесом опережает Трампа по результатам опроса

Зеленский заявил о наличии существенного объема средств на текущий год для всех регионов страны в рамках программы "Сделано в Украине"

Трамп заявил, что ему на руку участие племянника Кеннеди в предвыборной гонке

Кулеба: визит главы МИД Украины в Индию - первый за последние 7 лет, цель - укрепление украинско-индийских отношений

"УДАР Виталия Кличко" в Киевсовете требует от центральной власти вернуть прибрежную полосу озера Министерка громаде Киева

Оппозиция требует обеспечить полноценную работу парламента – заявление "Евросолидарности".

Кулеба поговорил по телефону с министром иностранных дел Кот-д'Ивуара

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА