Політика

Гриценко: Закон про особливий статус в ОРДЛО шкідливий і руйнівний для України

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко розкритикував рішення Верховної Ради продовжити дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО до 31 грудня 2019 року.

"Закон про "особый статус". Сьогодні знову голосами "БПП", "Народного фронту" і "Опоблоку" проголосований, його дію продовжено ще на рік. Закон про "особый статус" шкідливий і руйнівний для майбутнього України. Закон "мертвий", як "мертвими" є і Мінські угоди, жоден пункт з яких не виконано дотепер", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер.

А.Гриценко наголосив, що його політична сила не голосувала б за таке рішення, якби була представлена в парламенті.

Він зазначив, що за продовження дії закону про особливий статус в ОРДЛО не дали жодного голосу "Самопоміч", Радикальна партія Олега Ляшка та "Батьківщина". "Також не підтримали "особый статус" депутати від "Свободи", "ДемАльянсу" та "Хвилі", - зазначив А.Гриценко.

Як повідомлялося, 4 жовтня Верховна Рада підтримала президентську законодавчу ініціативу, якою особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) буде введено з дня набуття чинності відповідним законом терміном до 31 грудня 2019 року.

Відповідний законопроект №9153 про внесення змін до ст. 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" за основу і в цілому підтримали 245 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Президент України Петро Порошенко вніс до ВР цей законопроект і визначив його як невідкладний 3 жовтня.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО було ухвалено у вересні 2014 року, він набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на три роки. Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу набуває чинності лише "після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону, зокрема в частині щодо виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців із території України".

6 жовтня 2017 року Верховна Рада продовжила на рік термін дії цього закону, який мав втратити силу 18 жовтня 2018 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ