Політика

Порошенко пропонує продовжити дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО до 31 грудня 2019 року

Особливий порядок місцевого самоврядування в окремий районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) буде введено з дня набуття чинності відповідного закону на термін до 31 грудня 2019 року.

Це передбачає президентський законопроект (№9153) про внесення змін до ст.1 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей". Президент України Петро Порошенко вніс його до парламенту 3 жовтня і визначив як невідкладний.

У ст.1 закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО пропонується встановити, що, згідно з цим документом, тимчасово, з дня набуття ним чинності на період до 31 грудня 2019 року запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Райони, міста, селища і села, де буде запроваджено такий порядок, визначить Верховна Рада.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО може вступити в силу при виконанні низки умов, зокрема, якщо будуть виведені всі незаконні збройні формування, їхня військова техніка, а також бойовики і найманці з території України.

Як повідомлялося, закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО був прийнятий у вересні 2014 року і набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки. Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу вступає в силу лише "після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону, зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України".

6 жовтня 2017 року Верховна Рада продовжила на рік термін дії цього закону, який мав втратити чинність 18 жовтня 2017 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ