Політика

Москва має відчути силу міжнародного права - президент України

РФ має відчути силу міжнародного права, підкреслює президент України Петро Порошенко і нагадує, що Україна ініціювала низку справ проти російської сторони в міжнародних судах.

"Москва має відчути силу міжнародного права", - заявив П.Порошенко, виступаючи на загальних дебатах 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в середу в Нью-Йорку.

Глава держави нагадав, що Україна ініціювала низку справ проти російської сторони в міжнародних судах, в деяких вже отримані позитивні результати.

Він зазначив, що Міжнародний суд ООН на початку 2017 постановив, що РФ повинна скасувати заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, але Москва продовжує ігнорувати не тільки свої міжнародні зобов'язання, але повноваження цього суду.

Президент України також додав, що важливим є судовий процес про роль РФ в катастрофі літака "Боїнг" Малазійських авіаліній, що виконував рейс МН17 в 2014 році.

За словами П.Порошенка, Київ розуміє, що правові методи - більш тривалий процес, але вони дозволять Україні досягти результату.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ