Політика

Україна з міжнародними партнерами внесе в ООН проект резолюції про миротворців на Донбасі

Україна спільно з міжнародними партнерами (США, Францією та Німеччиною) готується внести на голосування Ради безпеки ООН проект резолюції про миротворчу місію ООН на Донбасі, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Резолюцію підготовлено дуже давно. У нас є домовленість із нашими друзями - Сполученими Штатами, Німеччиною та Францією... Ми внесемо спільну резолюцію... Це буде резолюція від усіх нас. Для цього треба далі тиснути на Росію, оскільки зараз вона намагається відбиватися руками і ногами від будь-якої справжньої миротворчої операції", - сказав П.Клімкін під час підходу до журналістів після зустрічі з угорським колегою Петером Сіярто в штаб-квартирі ООН, відповідаючи на відповідне запитання.

За його словами, на зустрічах із міжнародними партнерами він пояснював важливість мати не лише військовий компонент миротворчої місії на Донбасі, а й міжнародну адміністрацію та поліцейський компонент, "інакше Росія і далі намагатиметься керувати окупованими територіями, і вся ідея російської так званої миротворчої операції, фейкової миротворчої операції - це розпочати процес регіоналізації та федералізації України".

"Ми можемо багато зробити для наших громадян - жителів окупованого Донбасу, але ми можемо це зробити лише під час реальної деокупації, під міжнародним контролем після деокупації, а не зараз", - пояснив глава МЗС України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ