Політика

Держдеп США вітає прогрес на шляху до денуклеаризації Північної Кореї

Прогрес на шляху до денуклеаризації Північної Кореї вітають в США, заявила представник Держдепартаменту США Гізер Нойерт.

"Усе це (те, що сталося на міжкорейському саміті - ІФ) - гарні новини, і ми розглядаємо це як прогрес і готові негайно брати участь в переговорах", - сказала Г.Нойерт.

У Пхеньяні з 18 до 20 вересня відбувся третій міжкорейський саміт. За словами президента Південної Кореї Мун Чже Іна, дві корейські держави вперше домовилися про конкретні кроки в області денуклеаризації. Північна Корея також погодилася усунути "всі джерела конфліктів" на Корейському півострові. Сторони підтвердили готовність до активніших зусиль щодо перетворення Корейського півострова на "вільну від ядерної зброї зону миру".

Демонтаж ядерного реактора в Йонбені передбачений домовленостями з денуклеаризації Корейського півострова, досягнутими на червневій зустрічі лідера КНДР Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа в Сінгапурі.

Також за підсумками саміту досягнуто домовленості про створення в Жовтому морі буферної зони, в якій не проводитимуться артилерійські стрільби та військово-морські навчання. В районі демаркаційної лінії, що розмежовує дві держави, буде створена зона вільна він наземних військових навчань і артилерійських стрільб.

Для запобігання зіткнень повітряних суден документ передбачає створення польотної зони. Сторони скоротять кількість прикордонних постів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ