Політика

Нардеп Ар'єв розповів про позитивні та негативні підсумки засідання регламентного комітету ПАРЄ

Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар'єв відзначає і позитивні, і негативні моменти в результатах засідання регламентного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

"Результат засідання регламентного комітету ПАРЄ щодо російського шантажу: зради немає, перемоги теж. Позитив: поки що не спрацював найгірший сценарій, коли асамблея повністю скасовує можливість запровадження санкцій проти делегацій країн, які грубо порушили принципи демократії, верховенства права і прав людини. Негатив: регламентний комітет пропонує проголосувати за ускладнення процедури запровадження санкцій, щоб начебто зробити крок назустріч шантажистам", - написав В.Ар'єв на сторінці в соцмережі Facebook, підсумовуючи засідання регламентного комітету ПАРЄ.

"Ми зробили все можливе, вдалося не все, що хотіли. Тепер нам головне мобілізувати здорові сили на сесію ПАРЄ - основна боротьба за поправки і за прийняття зваженого рішення попереду. Голосування 9 жовтня", - додав парламентарій.

Раніше "Європейська правда" повідомила, що в ПАРЄ вже погодили з представниками РФ обраний підхід до внесення поправок до регламенту.

Санкційний механізм планують ускладнити настільки, щоб застосувати санкції до РФ було вкрай складно. Для цього планується підвищити до 2/3 кількість голосів, необхідних для підтвердження санкцій, тоді як наразі достатньо половини голосів. Саму процедуру ініціювання санкцій буде змінено так, що РФ зможе заблокувати сам розгляд питання, якщо збере достатньо людей у залі - кількість підписів, які необхідно зібрати для початку розгляду питання, не буде відома заздалегідь.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ