Політика

Палестинські дипломати спростували заяву про Крим, поширену російськими ЗМІ – МЗС України

Посол Палестини в Україні підтвердив позицію палестинської сторони щодо територіальної цілісності України, його колега в Росії спростував інформацію про нібито його заяву про Кримський півостров, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

На сторінці зовнішньополітичного відомства України в "Фейсбуці" в середу ввечері повідомлили, що 19 вересня 2018 р. в МЗС України був викликаний посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Ассад.

"Приводом для такого кроку стали коментарі, поширені 19 вересня 2018 р. у ЗМІ, щодо заяв посла Палестини в РФ Абдель Хафіза Нофаля, які стосуються Автономної Республіки Крим", – йдеться в повідомленні.

В інформації зазначається, що під час розмови директор Департаменту Близького Сходу та Африки МЗС України Мирослава Щербатюк звернулася до палестинській сторони за роз'ясненнями. У свою чергу посол Палестини в Україні підтвердив позицію палестинської сторони щодо територіальної цілісності України, включаючи Автономну Республіку Крим.

Також повідомляється, що станом на 18.30 посол Палестини в Росії А.Хафіз Нофаль заявив ЗМІ, що не робив жодних заяв щодо Кримського півострова і спростував інформацію, поширену в середу деякими ЗМІ про нібито його заяву щодо Кримського півострова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ