Політика

Порошенко на ГА ООН порушить питання введення миротворців ООН на територію окупованого Донбасу, включно з їхнім виходом на держкордон із РФ

Президент України Петро Порошенко наголошує на необхідності прогресу у врегулюванні конфлікту на Донбасі шляхом розгортання миротворчого контингенту під егідою ООН на всій території окупованої частини регіону і має намір порушити це питання на сесії Генасамблеї ООН.

"Має бути продемонстрований реальний прогрес у врегулюванні (конфлікту на Донбасі - ІФ), головним індикатором якого є узгодження параметрів розгортання на Донбасі миротворчої місії під егідою ООН. Обов'язково на всій території окупованих районів, обов'язково з її виходом на українсько-російський кордон", - сказав він у четвер уранці з трибуни Верховної Ради, звертаючись до парламенту із щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Глава Української держави повідомив, що має намір незабаром особисто порушити це питання на Генеральній асамблеї ООН.

За словами П.Порошенка, це дасть змогу створити умови для виконання безпекової частини Мінських домовленостей, включно з виведенням російських військ з української території.

"Якщо цього не станеться, закон про особливий порядок місцевого самоврядування так і не запрацює. Вся відповідальність за зрив мінського процесу ляже на Росію", - наголосив президент.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ