Політика

Агресія РФ автоматично не забезпечує Україні підтримку Заходу, за неї треба щодня боротися - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що Україна успішно протистоїть спробам Російської Федерації зруйнувати міжнародну коаліцію на підтримку України.

"Глибоко помиляється той, хто думає, ніби російська агресія забезпечує нам автоматичну підтримку на Заході. За підтримку треба боротися щодня. І за ці чотири з половиною роки нам вдалося не просто створити і зберегти потужну трансатлантичну коаліцію на підтримку України, а й значно розширити і зміцнити її", - сказав він під час звернення до Верховної Ради з щорічним посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України.

П.Порошенко переконаний, що принцип "нічого про Україну без України" став аксіомою міжнародної політики. "Пропозиції його порушити і домовитися у нас за спиною час від часу випливають і тут же нами гасяться", - наголосив він.

Президент також розкритикував тих західних політиків, які хочуть "зазирнути Путіну в душу". "Що ви там хочете побачити, панове? Все ж і так у всіх на очах. РФ підтримує праві та ліво-популістські рухи, роздуває євроскептицизм, втручається у вибори і референдуми, як це було в Нідерландах. Таким чином, Кремль просуває свої альтернативні порядок денний та цінності, сподіваючись на те, що Заходу дедалі складніше буде тримати єдину позицію щодо Москви", - наголосив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ