Політика

Близько 50 кандидатів подали заявки до ЦВК Грузії для участі в президентських виборах

У Центральній виборчій комісії Грузії в суботу завершилася процедура подачі кандидатами заявок для участі в майбутніх 28 жовтня президентських виборах.

Як повідомили "Інтерфаксу" в ЦВК Грузії, заявки на участь у виборах подали близько 50 кандидатів в президенти від політичних партій і ініціативних груп громадян.

Згідно подальших процедур, кандидати в президенти мають до 18 вересня передати до ЦВК підписи більше 25 тисяч кандидатів і громадян. Після цього, до 28 вересня в ЦВК офіційно зареєструють кандидатів у президенти.

У ЦВК відзначили, що на сьогодні офіційно зареєстровано чотири кандидати в президенти.

Правляча партія "Грузинська мрія" не надала свого кандидата для участі у виборах. За заявою лідерів партії, таке рішення було прийнято "для розвитку і поглиблення демократичних процесів". Зокрема, правляча партія має конституційну більшість в парламенті і більшість в органах місцевого самоврядування. "Грузинська мрія" сформувала уряд і участь в президентських виборах її кандидата означала б його беззастережну перемогу в них.

Тим часом, на президентських виборах "Грузинська мрія" має намір підтримати одного з незалежних кандидатів в президенти, кого саме, буде повідомлено після засідання політбюро партії, яке відбудеться в неділю, 9 вересня.

Напередодні лідер грузинської опозиційної партії "Демократичний рух - Єдина Грузія", екс-спікер парламенту Ніно Бурджанадзе заявила про відмову брати участь в президентських виборах, назвавши їх "фарсом".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ