Політика

Рада ратифікувала низку угод про можливість працевлаштування для членів сімей дипломатів

Верховна Рада ратифікувала угоди між Україною і Португалією, а також між Україною і Федеративною Республікою Німеччина, що надають можливість працевлаштуватися членам сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за законопроект про ратифікацію угоди з Німеччиною проголосував 231 народний депутат на пленарному засіданні в четвер.

Відповідно до угоди, членам сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ, офіційно акредитованих на територіях країн-підписантів, дозволяється здійснювати трудову діяльність у державі, де вони перебувають. У разі початку трудової діяльності, особи, до кого це може бути застосовано, звільняються від необхідності отримувати дозвіл на проживання.

Аналогічна угода з Португалією - про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей, яких утримують співробітники дипломатичних представництв і консульських установ, - проголосували 230 народних депутатів.

Верховна Рада також ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України і Федеральною радою Швейцарії про здійснення оплачуваної діяльності особами, які супроводжують співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та постійних представництв при міжнародній організації. Відповідний законопроект (№0182) про ратифікацію угоди підтримав 231 народний депутат.

Відповідно до угоди, супроводжувальним особам співробітників дипломатичних представництв, консульських установ та постійних представництв при міжнародних організаціях, які офіційно акредитовані при державі - підписантів угоди, дозволено здійснювати оплачувану діяльність в державі акредитації за умови, що вони проживають у цій державі і ведуть спільне домогосподарство з особою, яку вони супроводжують.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ