Політика

Росія несе загрозу всьому вільному світу - нагадав Парубій віце-президенту Бундестагу

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся в середу з віце-президентом Бундестагу ФРН Вольфгангом Кубікі, який перебуває з тижневим візитом в Україні.

Як повідомляє прес-служба апарату ВР, А.Парубій висловився за поглиблення міжпарламентських контактів і комунікації. «Багато німецьких делегації побували в Україні, що дає змогу краще зрозуміти Україну німецьким політикам і німецьким громадянам», - сказав спікер ВР.

Торкаючись ситуації безпеки, А.Парубій зазначив, що агресивні дії з боку Росії тривають, ключові пункти домовленостей Москва не виконує. За його словами, Володимир Путін "має виконати перший пункт - припинення вогню та відпустити заручників". У цьому контексті він подякував німецькій стороні за підтримку санкцій і позицію щодо звільнення українського режисера Олега Сенцова.

На думку А.Парубія, важливо донести світові, що в Україні відбувається не локальний конфлікт, Росія несе загрозу всьому вільному світу. Він нагадав, що на території Молдови стоять окупаційні війська, десять років тому російські танки увійшли на територію Грузії. «Небезпека Путіна є глобальною і масштабною», - сказав він, і висловив переконання, що слабка відповідь світової спільноти на такі дії призводить до поширення агресії далі. «Якщо правильно оцінити масштаб цієї загрози, можна набагато ефективніше вибудовувати кроки протидії», - наголосив спікер Верховної Ради України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ