Політика

Німеччина вважає "нормандський формат" важливим форматом переговорів щодо України - МЗС

У МЗС Німеччини переконані, що "нормандський формат" (Франція, Німеччина, Україна, Росія) залишається важливим елементом врегулювання ситуації на сході України і після вбивства глави самопроголошеної "ДНР" Олександра Захарченка, заявив представник МЗС ФРН Райнер Бройль.

"Не коментуючи окремих висловлювань, я можу сказати - ми переконані в тому, що "нормандський формат" може функціонувати. Це, звичайно, передбачає, що всі, хто бере участь, готові до переговорів. Ми з нашого боку до цього готові і вважаємо, що продовження роботи в цьому форматі матиме велике значення", - сказав Р.Бройль журналістам у середу.

У вівторок глава МЗС РФ Сергій Лавров в ефірі програми "Велика гра" на Першому каналі наголосив, що Росія не відмовляється від "нормандського формату", однак вважає, що збирати зустріч в цьому форматі після вбивства О.Захарченка "недоречно іє блюзнірством", "особливо коли ні Берлін, ні Париж не висловили свого засудження щодо цього політичного вбивства у Донецьку".

У свою чергу в середу офіційний представник уряду ФРН Ульріке Деммер нагадала, що Берлін уважно спостерігає за обстановкою на Донбасі після вбивства О.Захарченка. Вона вказала, що будь-яке "застосування насильства засуджуватимут". Також У.Деммер наголосила на необхідності уникати ескалації.

"Як ви знаєте, переговори у "нормандському форматі" наразі ведуться на експертному рівні і Німеччина і далі готова брати на себе відповідальність в рамках" нормандського формату", позиція не змінилася", - додала вона.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ