Політика

Київ заявляє про посилення практики репресій і залякування громадян України в окупованому Росією Криму

 Міністерство закордонних справ України висловлює рішучіший протест у зв'язку із незаконними обшуками будинків і затриманнями громадян України Зареми Куламетової, Ріанни Куламетової, Зеккія Куламетова і Марлена Мустафаєва в окупованому Росією Криму.

Як повідомляє в середу прес-служба МЗС України, приводом для обшуків було використано поширення в соціальних мережах символіки організації "Хізб ут-Тахрір" у 2014 році.

У підсумку, 4 вересня Зеккія Куламетова та Марлен Мустафаєва заарештували на 15 і 12 діб відповідно, а Заремі та Ріанні Куламетовій було призначено штраф

"Поряд із юридичної ницістю таких рішень окупаційних" судів", звертаємо увагу міжнародного співтовариства на подальше посилення практики репресій і залякування громадян України, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях", - зазначено в коментарі українського зовнішньополітичного відомства.

Київ закликає міжнародну спільноту посилити тиск на державу-агресора для припинення Росією порушень прав людини в окупованому Криму та звільненні незаконно утримуваних громадян України.

"Вимагаємо від Російської Федерації як окупаційної влади відмовитися від дискримінації та репресій проти громадян України. Марлен Мустафаєв і Зеккій Куламетов, а також усі інші незаконно утримувані Росією громадяни України мають бути негайно звільнені", - зазначено в коментарі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ