Політика

НАЗК направило до суду 84 адміністративні протоколи за результатами фінзвітів політичних партій за І квартал 2018 року

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду 84 адміністративні протоколи за результатами аналізу звітів політичних партій про доходи та витрати за І квартал 2018 року.

"Національне агентство з питань запобігання корупції склало й направило до суду 84 адміністративні протоколи за результатами аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за І квартал 2018 року", - зазначено в повідомленні на сайті агентства.

За інформацією НАЗК, 45 адмінпротоколів складено за ст. 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення встановленого законом порядку надання та отримання внеску на підтримку партії).

Ще 36 протоколів направлено до суду в зв'язку з порушенням ст. 212-21 КУпАП про порядок або терміни надання звіту політичної партії про майно, доходи та витрати або у зв'язку з поданням фінзвіту з порушенням встановлених вимог.

Крім того, три протоколи НАЗК направило до суду на підставі порушення ст. 188-46 зазначеного кодексу в зв'язку з невиконанням вимог агентства про усунення порушень законодавства про запобігання та протидію корупції, ненаданням інформації і документів.

За інформацією НАЗК, найбільшу кількість адміністративних протоколів складено стосовно фізичних осіб, які робили внески на підтримку політичних партій "Укроп" і "Об'єднання "Самопоміч" із порушенням встановленого законом порядку надання таких внесків, і партії "ВО "Свобода" в частині несвоєчасної відмови партії від внесків, здійснених усупереч ст. 15 закону про політичні партії.

Адмінпротоколи направлено до районних судів різних регіонів України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ