Політика

Німеччина не може відмовитися від співпраці з Росією у сфері нафти і газу - Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає важливою співпрацю з Росією у напрямі нафти і газу для забезпечення енергопостачання країни.

"Уже десятиліття у нас економічні відносини з Росією, зокрема щодо СО2 (скорочення викидів вуглекислого газу - ІФ). Ми крок за кроком скорочуємо використання вугілля, нам потрібен газ, який йде до нас територією Білорусі, України та Польщі, тому підтримуємо Nord Stream-1 і -2", - заявила А.Меркель у п'ятницю на зустрічі зі студентами Тбіліського державного університету, відповідаючи на відповідне запитання.

При цьому вона відзначила також важливість розширення Південного газового коридору, через що Німеччина співпрацює з Азербайджаном.

За словами А.Меркель, головна істина полягає в тому, що постачання газу з Росії дешевші, ніж з інших країн.

"Газ до нас іде з Великої Британії, Голландії, Норвегії, Росії", - сказала канцлер ФРН, наголосивши, що все це радикально не зміниться з реалізацією проекту Nord Stream-2.

"Під час холодної війни Європа та Росія, тоді Радянський Союз, мали тісні зв'язки в енергетичному напрямі. Ми не можемо відмовитися від співпраці з Росією у сфері нафти і газу. Звісно, Азербайджан - країна, звідки ми можемо отримувати газ, але правда в тому, що цей газ недоступний за тією ж ціною, що російський газ", - сказала А.Меркель.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ