Політика

Волкер: Росія повинна звільнити Сенцова, перш ніж на її руках буде ще одна смерть

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер закликає Росію терміново звільнити українського режисера Олега Сенцова, стан здоров'я якого погіршився останнім часом.

"Росія повинна звільнити Олега Сенцова, перш ніж на її руках буде ще одна смерть. "Зізнання", мабуть, отримано під тортурами ... Росія має бути краща за це. #SaveOlegSentsov #MagnitskyAct", - написав К.Волкер у Twitter у п'ятницю.

У свою чергу в Посольстві США в Україні заявили, що Росія повинна негайно звільнити О.Сенцова.

"Ми занепокоєні повідомленнями про погіршення здоров'я українського кінорежисера Олега Сенцова. Росія може і повинна негайно звільнити цю невинну людину. #saveolegsentsov", - ідеться в повідомленні посольства у Twitter у п’ятницю ввечері.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у тероризмі.

З 14 травня 2018 року О.Сенцов тримає голодовку, вимагаючи відпустити всіх українців, яких утримують у РФ з політичних мотивів. Родичі О.Сенцова заявляють про серйозне погіршення стану його здоров'я.

9 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова оприлюднила фотографії О.Сенцова, надіслані їй російською стороною.

10 серпня журналіст Вікторія Івлєва (Москва) з посиланням на єпископа Апостольської православної церкви Григорія Міхнова-Вайтенка, який намагається відвідати О.Сенцова, повідомила, що "в нього був багатогодинний консиліум із запрошенням лікарів з місцевої лікарні".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ