Політика

Чубаров: Деякі політики намагаються уникнути питань, пов'язаних з анексованим Кримом, перед виборами в Україні в 2019 році

Народний депутат України, голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що деякі українські політики прагнуть уникнути вирішення питань, пов'язаних з анексованим Росією Кримом, перед президентськими та парламентськими виборами 2019 року.

"Значна частина українського політикуму перед виборами не поспішає розглядати питання, які є резонансними не так навіть з української точки зору, як з боку Російської Федерації ... Деякі політики хочуть узагалі уникнути вирішення проблем повернення Криму й розмов про те, яким буде майбутнє Криму після відновлення державного суверенітету України над півостровом", - сказав він на прес-конференції на тему "Святкування Міжнародного дня корінних народів світу" в четвер у Києві.

За його словами, політики, які мають амбіції на виборах 2019 року, повинні висловити свою позицію щодо низки чутливих питань, пов'язаних із Кримом.

"Ми й надалі робитимемо все для того, щоб політики, які вже заявили або ще заявлять найближчим часом про свої певні амбіції у зв'язку з виборами 2019 року, як президентськими, так і парламентськими, щоб кожен із них обов'язково визначився стосовно ключових для нас питань. Перше питання - ким для них є Путін (президент Росії Володимир Путін - ІФ) і як вони бачать доведення цього міжнародного злочинця до міжнародного суду. Друге питання - це шляхи й механізми повернення Криму. Третє питання - це питання майбутнього статусу Кримської Автономії в складі Української держави", - поінформував Р.Чубаров.

Він наголосив, що ігнорування відповідей свідчитиме про несприйняття цих питань такими політиками.

"Якщо політики уникатимуть відповідей на ці питання, ми виходитимемо з того, що ці політики, ще не ставши президентами або депутатами, вже мають певні неприйнятні погляди на майбутнє Криму та інших окупованих територій України", - резюмував нардеп.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ