Політика

Понад півсотні інцидентів із застосуванням сили до журналістів сталося в Україні від початку року

За 7 місяців 2018 року сталися 53 інциденти з застосуванням сили до журналістів, свідчать результати моніторингу "Індекс фізичної безпеки журналістів України", який Національна спілка журналістів проводить спільно з партнерськими організаціями.

В оприлюдненій у п'ятницю НСЖУ інформації зазначається, що в липні зафіксовано вісім проявів фізичної агресії стосовно журналістів, у червні їх було два.

"Фактично кожні чотири дні в Україні б'ють журналістів! Маємо 53 інциденти з початку року в Києві та регіонах за відсутності прецедентів належного покарання за атаки на журналістів. І, що характерно, в окремих нападах ми звинувачуємо самих силовиків! Тому рівень тривоги у журналістських колах щодо фізичної безпеки є надзвичайним", - зазначає голова НСЖУ Сергій Томіленко.

"Індекс фізичної безпеки журналістів" - це щомісячний моніторинг фактів фізичної агресії щодо журналістів і медіа України. Індекс фізичної безпеки журналістів України складає НСЖУ спільно з партнерами: ГО "Інформаційна безпека", ГО "Платформа прав людини", Академією української преси та Інститутом розвитку регіональної преси.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ