Політика

Депутат-антикорупціонер вийшов із фракції "Самопоміч" у Харківській міськраді

Депутат Харківської міської ради, заступник голови правління громадської організації "Харківський антикорупційний центр" Ігор Черняк вийшов із фракції "Самопоміч" у міськраді.

"У нас із фракцією є окремі розбіжності та суперечності щодо інструментів і цілей політичної боротьби. Я - прихильник того, що позиція фракції з низки питань має бути жорсткішою. Фракція має активніше працювати та пропонувати альтернативний порядок денний міськради, активніше реагувати на порушення регламенту, які мають місце. Тому я прийняв рішення про вихід із фракції "Самопомочі", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" І.Черняк.

Він повідомив, що написав також заяву про вихід із партії. За словами І.Черняка, він не планує вступати до іншої партії або фракції. "Буду працювати як позафракційний депутат", - сказав він.

У Харківській організації "Самопомочі" заявили, що до рішення І.Черняка ставляться з повагою.

"На жаль, через окремі розбіжності І.Черняк прийняв власне рішення вийти з фракції "Об'єднання "Самопоміч". Ми поважаємо рішення депутата І.Черняка та дякуємо за роботу в нашій команді", - йдеться в заяві, текст якої має "Інтерфакс-Україна".

І.Черняк - один з ініціаторів створення громадської організації "Харківський антикорупційний центр", член ГО "Автомайдан-Харків". У 2015 році був обраний депутатом Харківської міськради від партії "Об'єднання "Самопоміч". У своїх публічних виступах, зокрема на сесіях і в публікаціях, регулярно різко критикує міського голову Геннадія Кернеса, його заступників, а також посадових осіб виконавчих органів Харківської міськради.

Після виходу І.Черняка з фракції "Самопомочі" в Харківській міськраді в ній залишаться 12 депутатів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ