Політика

Посол США в Україні очікує правосуддя в справі про вбивство Шеремета

Посол США в Україні Марі Йованович очікує якнайшвидшого завершення розслідування вбивства журналіста інтернет-видання "Українська правда" Павла Шеремета, який загинув два роки тому, і притягнення винних до відповідальності.

"Сьогодні вранці українці вшанували пам'ять журналіста Павла Шеремета в другу річницю вбивства. Я з нетерпінням чекаю того дня, коли буде здійснене правосуддя для сім'ї Павла, його друзів та українського народу", - наводять слова М.Йованович на сторінці посольства у Twitter у п'ятницю.

Посол США: «Сьогодні вранці українці відзначили другу річницю вбивства журналіста Павла Шеремета. Я з нетерпінням чекаю того дня, коли буде здійснене правосуддя для сім'ї Павла, його друзів та українського народу». pic.twitter.com/BGsc2zbYzE

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) 20 июля 2018 г.

Раніше М.Йованович прийшла до місця загибелі П.Шеремета в центрі Києва на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року о 7:45 у центрі Києва була підірвана машина керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував П.Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

Через рік директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що слідство, спираючись на низку чинників, вважає дуже ймовірним російський слід у вбивстві журналіста П.Шеремета та деяких українських високопоставлених офіцерів.

9 жовтня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що розслідування вбивства П.Шеремета просуватиметься активніше після отримання "зачіпки" для слідства.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ