Політика

Порошенко прийняв вірчі грамоти послів Люксембургу, Киргизстану і Марокко

 Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти посла Великого Герцогства Люксембург в Україні Жерара Леона П'єра Філіпса, повідомляється на офіційному сайті глави української держави в четвер.

"Під час спілкування з послом глава держави висловив подяку люксембурзької стороні за підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, неухильне і послідовне дотримання режиму обмежувальних заходів ЄС проти РФ, плідну співпрацю в рамках міжнародних організацій... Співрозмовники погодилися з необхідністю докласти спільних зусиль для посилення позитивної динаміки політичного діалогу, а також активізації взаємодії в торговельно-економічній та інвестиційній сферах", - зазначається в повідомленні.

Президент також прийняв вірчі грамоти посла Киргизстану в Україні Жусупбека Шаріпович Шаріпова.

"Глава держави висловився за пожвавлення динаміки українсько-киргизького діалогу в різних сферах. Відзначено важливість інтенсифікації торговельно-економічного співробітництва із залученням потенціалу вже наявних механізмів взаємовигідного партнерства - Спільної міжурядової українсько-киргизької комісії зі співробітництва, а також двосторонніх бізнес-форумів. Окрему увагу було приділено питанням ефективної взаємодії сторін у рамках міжнародних організацій", - повідомляється на сайті.

П.Порошенко також прийняв вірчі грамоти посла Королівства Марокко в Україні Фаузі Ель Ашабі.

Як наголошується в повідомленні, сторони вдзначили важливість налагодження взаємодії України і Марокко в рамках ООН, а також в процесі набуття Україною статусу спостерігача в Організації ісламського співробітництва. "Була відзначена зацікавленість в активізації торгово-економічного співробітництва з Марокко і можливості використання значного промислового і науково-технічного потенціалу України для реалізації спільних проектів. Глава держави запропонував марокканської стороні прийняти рішення про скасування візових вимог для українських громадян, які відвідують Марокко з туристичною метою", - повідомляється на президентському порталі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ