Політика

Порошенко на зустрічі з Дудою закликав Польщу внести зміни до польського закону про ІНП щодо України

Президент України Петро Порошенко та його польський колега Анджей Дуда на зустрічі в Брюсселі обговорили координацію в протидії російській агресії і протидію реалізації проекту "Північний потік-2".

"Президенти двох країн приділили також увагу подальшій координації дій із протидії російській агресії в контексті членства Республіки Польща в Раді безпеки ООН", - повідомляє сайт президента України в четвер.

Сторони позитивно оцінили рішення Ради ЄС про продовження санкцій проти РФ на наступні 6 місяців. П.Порошенко подякував А.Дуді за незмінну підтримку Польщею суверенітету і територіальної цілісності України.

П.Порошенко і А.Дуда наголосили на необхідності подальшої мобілізації зусиль для протидії будівництву "Північного потоку-2".

Також були обговорені питання продовження діалогу в сфері захисту культурної спадщини та увічнення місць пам'яті українського і польського народів на території двох країн.

"Президент України закликав польську сторону внести зміни до закону про Інститут національної пам'яті (ІНП - ІФ) Польщі щодо інтересів України", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ