Політика

Правовий комітет ВР не визначився з формулюванням правки щодо подання апеляції до ВАКС

Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував парламенту ухвалити в цілому законопроект №7441 про внесення змін до закону про судоустрій і статус суддів у зв'язку з ухваленням закону про Вищий антикорупційний суд, при цьому з формулюванням правки про апеляцію в антикорупційних кримінальних справах комітет не визначився.

"Є багато різних думок, тому робоча група пропонує комітету прийняти рішення, щоб із цим питанням визначилася зала", - сказав член комітету Сергій Алєксєєв (фракція "Блок Петра Порошенка"), представляючи законопроект на засіданні комітету в середу.

Він зазначив, що є різні позиції щодо того, які кримінальні справи мають передавати в апеляційну палату Вищого антикорупційного суду. "Йдеться про те, яку кількість справ передавати до Вищого антикорупційного суду. Формулювання "які підслідні НАБУ" та "які перебувають у провадженні НАБУ" - це дещо різні речі. Тому що у нас понад 2 тисячі справ підслідні НАБУ, але у провадженні перебувають 38", - пояснив народний депутат.

У зв'язку з цим комітет рекомендував парламенту ухвалити законопроект №7441 у цілому з урахуванням пропозиції С.Алєксєєва про те, що сесійна зала визначиться з тим, в якому саме формулюванні підтримувати поправку щодо апеляції.

Водночас народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм на засіданні комітету зазначив, що є пропозиція сформулювати компромісну позицію "про передачу до апеляційної палати антикорупційного суду тих справ, які були передані НАБУ і САП до першої інстанції".

Деякі члени комітету підтримали таку пропозицію, зокрема й голова комітету Руслан Князевич. Проте деякі народні депутати висловилися за те, що відповідна пропозиція має бути викладена письмово, перш ніж її підтримувати на засіданні комітету.

Р.Князевич у коментарі журналістам пояснив, що коли між парламентськими силами буде знайдено компроміс до цієї поправки, комітет може знову зібратися для того, щоб її розглянути та схвалити. Або ж це питання може бути винесене вже на розгляд сесійної зали парламенту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ